neljapäev, 15. oktoober 2009

Pesto-toorjuustu saiakesed

Idee sain ühest oma lemmiktoidublogist, mille autori koogikunsti ma tõeliselt imetlen, ehk siis Qsti blogist Maitseelamused.
Täna tegin neid juba teist korda, kuigi pean ütlema, et kaubanduslik välimus oli esimene kord parem. Pildivõrdlus algretsepti pildiga ei kannata muidugi üldse kriitikat :) Erinevalt algretspetist ei lisa ma täidisesse küüslauku.

Vaja läheb:
3 dl vett
1/2 tl soola
1 tl jahvat. küüslauku
1 spl suhkrusiirupit
1 pakike kuivpärmi
6 dl jahu
3/4 dl õli (mina panen oliivõli)

Täidiseks:
1 karp toorjuustu ja 3spl pestot

Segasin pärmi jahuga. 42-kraadissesse (!) vette lisasin soola, küüslaugupulbri ja siirupi, vispeldasin juurde osa jahust. Siis sõtkusin juurde ülejäänud jahu ning lõpuks õli. Lasin taignal kaetult soojas kohas umber pool tundi kerkida. Segasin täidise ained omavahel. Kallasin taigna kausist välja jahusele alusele, sõtku läbi (suht vedel taigen on, nii et jahu peab palju olema). Rullisin taigen ristkülikukujuliseks plaadiks ja määrisin peale täidise. Keerasin taignaplaadi rulli ja lõikasin rullist viilud. Viiludel lasin ahjuplaadil veel kerkida u 20 minutit ja määrisin pealt munaga.
Küpsetasin 215C pöördõhuga reziimil umbes 12 kuni 15 minutit (kaks plaati korraga ahjus, ülemine 12 minutit ja alumine kauem).

Kommentaare ei ole: