reede, 30. oktoober 2009

Kohupiimapallid, alateema rasvaküpsetised

Nami-namis on suussulavate kohupiimapontsikute retsept. Olen neid selle retsepti järgi juba nii mõnedki korrad teinud, isegi vennanaine on neid vennakesele teinud, sest märkas Nami-namis minu kiitvat kommentaari. Arvasin, et tuleviku tarbeks kirjutasin retsepti ümber oma "Retseptiraamatusse", aga võta näpust (ehhee - täna tegin just Linnulastele Halloweeniks küpsetatud sõrmi, lakitud küünetega ja puha :P), polnudki kuskile talletanud. Igaks juhuks panen siia üles, kui aeg nii kaugel, et enam ei mäleta, kus midagi oli ja kes keegi oli, siis siit hea võtta ;)
Vaja läheb:
250 g kohupiima (ma kasutan ka ricottat või turult ostetud lahtist pastat, ei ole nii vesine)
4 sl suhkrut
2 keskmist muna
0.25 tl soola
0.5 tl soodat
1,5 dl jahu

Hõõrusin kohupiima suhkru ja munadega lahti. Segasin kuivained omavahel ja lisasin kohupiimasegusse. Taignapallid kukutasin kuuma õli sisse kahe lusika abil. Küpsetasin kuumas õlis kuldseks (pigem vähe tumedamaks, muidu kipuvad seest tooreks jääma) ja vahepeal keerasin pontšikuid ringi. Kui pontšikud olid valmis, tõstsin vahukulbi abil köögipaberile nõrguma. Valmis pontšikutele raputasin peale tuhksuhkrut. Tegin viimati keskmisele Linnulapsele klassiõhtule kaasa, talle aga ei maitsenud ja kaasa ta neid võtta ei soovinud :S See-eest sõi Isand Lind kõik peaaegu üksi ära. Ja tõesti-tõesti, sulavad suus!!

Kommentaare ei ole: